Ελευθερία Τσαλούχου - Χειρουργός Οδοντίατρος Προσθετολόγος - Μαρουσι Αθηνα Βορεια Προαστεια Ρομποτικη Οδοντιατρικη CAD / CAM

Ελευθερία Τσαλούχου, DipDS, MClinDent (QMUL)

Χειρ. Οδοντίατρος – Προσθετολόγος

 Η προσθετολόγος Ελευθερία Τσαλούχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο.

Μετά από Πανελλήνιες Εξετάσεις έγινε δεκτής στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου πήρε και το πτυχίο της το 2001.

Αμέσως μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε ιδιωτικά σαν Οδοντίατρος, ενώ το 2004 ξεκίνησε τις τριετείς μεταπτυχιακές σπουδές του πάνω στην Περιοδοντολογία, στο Queen Mary University of London, ενώ εκτελούσε και την πρακτική του άσκηση στο Royal London Hospital. Στο μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα εξειδίκευσης στη  Προσθετική και Εμφυτευματολογία, διδάχθηκε το πλήρες φάσμα των τεχνικών που απαιτούνται για τη διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση του περιοδοντολογικού ασθενούς, χρησιμοποιώντας κλασικές τεχνικές αλλά και οδοντικά εμφυτεύματα, πολλές άλλες προχωρημένες τεχνικές. Στα πλαίσιο της εκπαίδευσής του εκπόνησε ερευνητικό έργο πάνω στην κυβική Ζιρκονία και τις ιδιότητές της. Τα αποτελέσματα  αυτής της ερευνητικής πτυχιακής εργασίας ανακοινώθηκαν σε 3 διεθνή συνέδρια του εξωτερικού ενώ παράλληλα έγιναν και 2 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά του χώρου. Αποφοίτησε από το πρόγραμμα το 2007, όπου πήρε τον τίτλο MClinDent in Prosthodontics με Distinction (Άριστα).

Εργάστηκε στο ίδιο τμήμα σαν Κλινικός Λέκτορας Προσθετικής, αναλαμβάνοντας την εκπαίδευση φοιτητών στον ίδιο τομέα της προσθετικής.

Παράλληλα εργάστηκε σαν Χειρουργος Οδοντιατρος  – Προσθετολογος σε πολλές οδοντιατρικές κλινικές στην περιοχή του Λονδίνου.

Από το 2009 ασκεί πλέον σε ιδιωτικό ιατρείο στα Βορεια Προαστια (Μαρούσι) αποκλειστικά την Προσθετική. Παράλληλα, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εκπονεί την Διδακτορική  Διατριβή της.

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει ενεργά πολλά συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά του χώρου. Τέλος, είναι   μέλος της ΙΤΙ (International Team for Implantology).

Μέλος των ακόλουθων επιστημονικών εταιριών