Τι είναι και πως και πως μας οφελεί;

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ

Τι είναι;

Η ψηφιακή τεχνολογία μας δίνει πλέον την δυνατότητα να  σχεδιάζουμε την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, εκ των προτέρων, με τη βοήθεια ενός Η/Υ και με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού. Με την σχεδίαση αυτή παράγεται ένας ειδικός νάρθηκας ο οποίος εφαρμόζει στο στόμα του ασθενούς καθοδηγώντας την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στην προαποφασιμένη θέση.

Η διαδικασία ξεκινάει με την λήψη μιας τρισδιάστατης ακτινογραφίας, ώστε να έχουμε όλα τα λεπτομερή δεδομένα που χρειαζόμαστε για μια τέτοια εργασία. Στη συνέχεια γίνεται μια ψηφιακή σάρωση της υπάρχουσας κατάστασης του στόματος. Το επόμενο βήμα είναι η κατασκευή ψηφιακά της προσθετικής εργασίας που απαιτείται ώστε να αποκατασταθεί η στοματική υγεία και λειτουργία του ασθενούς.

Με βάση αυτή τη προσθετική τοποθετούνται τα εμφυτεύματα στις ιδανικές θέσεις ώστε να υποστηρίζουν σωστά το τελικό προσδωκούμενο αποτέλεσμα. Άρα εργαζόμαστε από την αρχή με βάση την τελική κατάσταση ακολουθώντας  τους κανόνες που θα επιτρέπουν να έχουμε την ιδανικότερη αποκατάσταση για τον ασθενή μας.  Στην συνέχεια παράγεται ο ειδικός νάρθηκας και εκτελείται η χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων 

Πως μας οφελεί;

Ο χρόνος θεραπείας μειώνεται σημαντικά με την ακρίβεια της τοποθέτησης να αυξάνεται εκθετικά. Η διαδικασία επιτελείται με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, πολλές φορές χωρίς καμία τομή και χωρίς ράμματα. Όλο αυτό δεν είναι μόνο κέρδος σε χρόνο για τον ασθενή αλλά το σημαντικότερο, κέρδος σε μετεγχειρητική ταλαιπωρία. Το πρήξιμο εξαλείφεται, ο πόνος μειώνεται δραματικά, οι ενοχλήσεις και η πιθανότητα αιμορραγίας ή επιπλοκών εξαλείφονται.